Cruises in de Middellandse Zee

Je leest het vaak in sprookjesverhalen of je ziet het in de meest romantische films, maar je kan het ook allemaal zelf gaan ontdekken en beleven door te gaan werken op een boot of gewoon mee te gaan als gast op een van de cruises in de Middellandse Zee.

Waar naartoe?

Het grootste probleem van je cruise-avontuur is de keuze. Het aanbod is aanzienlijk. Maar door deze pagina verder door te lezen, word je alvast wat wijzer en kan je starten met het plannen van de cruise waar je zo lang van hebt gedroomd. Er zijn cruises in alle windrichtingen met elk hun unieke bijzonderheden en bezienswaardigheden. De westelijke Middellandse Zee cruises omvatten meestal stops in Spanje, Barcelona en Monaco, evenals Italië. De Oostelijke Middellandse Zee cruises omvatten Italië, Kroatië en Griekenland, en soms Turkije en Israël. Voor zonaanbidders is het moeilijk om de Canarische Eilanden over te slaan.

Wat te doen?

Een cruise in de Middellandse Zee laat je met volle bewondering genieten van vele oriëntatiepunten, de allermooiste landschappen en pictogrammen langs de vaarroute. Ga je op cruise met je geliefde, dan kunnen we je verzekeren dat een zonsopgang of ondergang op een cruiseschip net dat tikkeltje meer romantiek geeft dan aan wal. Verder kan je aan boord van cruiseschepen vele bekende steden bezoeken en wat het allemaal zo bijzonder maakt is de ontspannen aankomst in de havens in plaats van stressvol met de wagen via de autosnelweg.

De Oostelijke Middellandse Zeecruise neemt je mee naar de Adriatische kust van Italië en Kroatië, de eilanden van Griekenland, Turkije, Istanbul en Kusadasi, en de Zwarte Zee met havens in Turkije, Oekraïne (Krim) en Rusland. Sommige cruises duiken helemaal naar beneden in wat het Heilige Land wordt genoemd, met stops in Cyprus, Israël en – wanneer het veilig genoeg is – Egypte.

Van alle Europese cruiseregio’s, biedt een westelijke Middellandse Zeecruise het beste van het beste: kunst en cultuur, surfen en zand, restaurants en vele boetiekjes. De cruise omvat absoluut de allerbeste verscheidenheid aan bezienswaardigheden, attracties en activiteiten. Zo kan je in de steden in de torens van de Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona klimmen, de Sixtijnse Kapel bezoeken, en de glitter en glamour ontdekken van de Franse Rivièra in Monte Carlo of Nice. Wat je ook beslist te doen of welke vaarroute je ook beslist te nemen, zonder twijfel komen mythe en geschiedenis samen tijdens jouw vakantie op een van de vele cruiseschepen in de Middellandse Zee.

Welke boten nemen je mee voor een cruise op de Middellandse Zee?

Opteer je een westelijke Middellandse Zee cruise, dan hebben we Freedom of the Seas® voor je van RCI (Royal Caribbean International).

Liever de oostelijke Middellandse Zee cruises? Geen probleem, hier worden cruises verwend met een lange lijst aan mogelijkheden en keuzes. Deze vaarroute heeft meestal zeer grote cruiseschepen omdat