De duurste jachten in de wereld

Luxueuze jachten brengen het leven op de zee naar een geheel nieuw niveau. Zo lijken ze minder en minder op boten, maar meer op drijvende villa’s met zwembaden, heliplatforms en VIP-gastenkamers. Maar als je, net als de rest van ons, deze extravagante levensstijl van luxe jachten niet kan veroorloven, dan blijft het toch altijd leuk om even weg te dromen over hoe ons leven eruit zou kunnen zien op een van die duurste jachten ter wereld.

Maak plaats zeiljachten, hier komen de 5 duurste luxe jachten die je in het niks doen verdwijnen.

Streets Of Monaco ($1 Biljoen)

Dit drijvend eiland, ik bedoel jacht, is nog op zoek naar een eigenaar. Bij voorkeur iemand met een extra $ 400 miljoen op zijn of haar rekening om te besteden aan dit hele bijzondere jacht. Het jacht (500 voet) telt 4 dekken en reconstrueert de straten van Monaco met verkleinde replica’s van Monte Carlo casino, Hotel de Paris, en zelfs het Monte Carlo circuit. Verrassend is dat het slechts geschikt is voor 16 gasten en 70 bemanningsleden. Voor elke suite, is er een receptie, badkamer, kleedkamer, slaapkamer, en een balkon. De eigenaar van het jacht heeft een appartement verdeeld over 3 verdiepingen. Het jacht brengt je verder als eigenaar een onderzeeër, helikopter en een strand op het dek.

Superjacht A ($323 Miljoen)

Vernoemd naar de beginletters van de eigenaars, Andrey Melnichenko en zijn vrouw Aleksandra. Dit jacht biedt gasten gewoon het beste van het beste. Toch wordt het ook gezien als het meest geliefde en gehate schip op zee. Vermoedelijk te wijten aan het uitzicht dat op een stealth oorlogsschip lijkt. Het interieur daarentegen laat zien dat de eigenaar zich miljarden kon veroorloven. Het schip telt 3 zwembaden en 2 kleinere boten.

Al Said ($300 miljoen)

Op het moment van de lancering in 2007 was de Al Said het op een na grootste jacht ter wereld, maar aangezien de elite elkaar dient te overtreffen zakte het ondertussen naar de vierde plaats op de wereldranglijst. Het schip werd op maat gebouwd in Duitsland. De eigenaar van het jacht, Sultan Qaboos bin Said, kocht het voor $ 300.000.000. Dit megajacht is in staat om een kruissnelheid van 22 knopen te halen. Al Said heeft ook een paar superlatieven bereikt, namelijk: ‘s werelds zwaarste jacht (15.850 ton), het krachtigste (16,500kw) en het vierde langste superjacht (508 voet). Op het schip is plaats voor 70 gasten en 154 bemanningsleden. Naast alle onvoorstelbare luxe heeft de Al Said ook haar eigen concertzaal.

Al Mirqab ($250 Miljoen)

Een jacht dat bekend staat als ‘het mooiste interieur’ en alle luxe voor gasten en bemanning. De bovenbouw van dit jacht is gemaakt van aluminium. Verder heeft het een opvallende marineblauwe stalen romp. Het jacht is geschikt voor 24 gasten en 60 bemanningsleden.

Seven Seas ($200 Miljoen)

Wat doen Oscarwinnende film regisseurs met hun geld? Juist, investeren in luxueus jacht! Seven Seas is eigendom van Steven Spielberg. Het is 300 voet groot en te huur voor $ 1.300.000 per week.