Ga op Caribische cruise

De cultuur en de kleuren van het Caribisch gebied komen tot leven zodra je aan boord stapt van een van de vele cruiseschepen. Wie graag een gokje waagt, kan zich op deze cruises verrijken met de ervaring van casino’s op boten. Verder nodigen cruises in de Caribische Zee je uit om te leren drummen met een stalen pan en je hart te laten dansen op het ritme van de Zumba. Lokale artiesten op de eilanden verwennen jou graag met live muziek … Cruisen in de Caribische Zee laat je de hele dag en nacht dansen.

Waar wil je naartoe?

Muziek en dans zo kleurrijk als de riffen, rustige wateren gekleurd met een tint net iets dieper dan de lucht, en een rijke geschiedenis zo divers als de adembenemende landschappen maken Caribische cruises een van de meest populaire vakanties. Je vindt er zowel ontdekking als ontspanning. De verhalen van het Caribisch gebied zijn boeiend, de stranden betoverend en de zorgeloze charme van alles wat je onderweg ziet en beleeft zeer bedwelmend. Het enige wat je moet doen, is een keuze maken uit het oosten, westen en het zuiden.

Wat te doen?

Adembenemende natuurlijke schoonheid in combinatie met ouderwetse charme definieert de magische allure van de Oostelijk Caribisch gebied. Met een kenmerkende mix van Europese, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden, beschikt deze regio over schilderachtige stadjes en verschillende culturen onder een adembenemend decor van wuivende palmbomen, fluwelen wit poederzand en turquoise gekleurd water. De lokale bevolking is vriendelijk en de cultuur fascinerend.

St. Maarten nodigt je uit met tropische witte poederachtige zandstranden om te snorkelen, te kajakken, te sportvissen en te waterfietsen . De tweelingvulkanen op St. Lucia wachten op jouw bezoek en wie graag een stevige wandeling maakt, kan dit in de vele regenwouden. De eilanden waar je absoluut moet zijn voor belastingvrij shoppen zijn de Maagdeneilanden, zoals Charlotte Amalie, San Juan’s Condado en Isla Verde.

Buiten de prachtige stranden en diep in de tropische jungle, vind je ruïnes achtergelaten door de oude Maya’s die de concurrentie aangingen met de oude Romeinen en Egyptenaren. Intrigerende ontdekkingen en juweeltjes wachten op je zoals Belize City, Costa Maya, en het eiland Cozumel. Ervaar het mysterie en intrige van de eens zo machtige Mayabeschaving langs de oevers van het westelijk Caribisch gebied.

Voor wie het allemaal gezien heeft en zoekt naar een vakantie verder weg van de bewoonde wereld, zal zeker zijn gading vinden langs de zuidelijke oevers van het Caribisch gebied. Het zuiden verwent je met exotische landschappen, watervallen, en regenwouden met ongerepte natuur en unieke plant- en diersoorten. Een zuidelijke Caribische cruise biedt een rijke en unieke verscheidenheid in havens allemaal in evenwicht met rustige, ontspannen dagen op zee.

Welke boten nemen je mee voor een cruise in het Caribisch gebied?

Freedom of the Seas® van RCI (Royal Caribbean International) neemt je mee naar het oostelijke, westelijke en zuidelijke deel van het Caribisch gebied.

Verder bieden zo goed als alle grote lijnen afvaarten naar het Caribisch gebied, met inbegrip van Celebrity, Holland America, Princess, Royal Caribbean en Disney.